afkos_grammos_banner.jpg
Chloe Hotel
anastasia160.jpg
alexandros160.jpg
axilleion160.jpg
batina160.jpg

Mountain Taxi-Δημητριάδης Π. mountain taxi.jpg

 

spiti_gakou.jpg
seirios_4epoxes160.jpg
logopolitistikou3.png
Αρχική Σελίδα


Χαιρετισμός Δημάρχου Εκτύπωση
 
Μήνυμα του Δημάρχου Νεστορίου Χρήστου Γκοσλιόπουλου
 • Ο Δήμος Νεστορίου είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος του νομού Καστοριάς, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι του ορεινού συγκροτήματος του Γράμμου και των Οντρίων και προσφέρει τις περισσότερες επιλογές στους λάτρεις των βουνών, των δασών, των ποταμών της πανίδας και των extreme sports,από κάθε άλλη ορεινήπεριοχή.Ο Γράμμος αποτελεί το μεγαλείο της φύσης. Είναι η κορωνίδα της ομορφιάς των ορεινών όγκων της χώρας μας. Ακούγεται εγωιστικό και τοπικιστικό όσων τον επισκέφτηκαν.
 • Αν αποφασίσετε να τον γνωρίσετε, πρέπει να φτάσετε στην πύλη του και να κρατάτε το κλειδί του. Η πύλη είναι το Νεστόριο, το ιστορικό μακεδονίτικο κεφαλοχώρι μας, που γνώρισε παλιές καλές μέρες, δοκιμάστηκε σκληρά από τους πολέμους, χτυπήθηκε από τη μετανάστευση και την αστυφιλία για να γνωρίσει και πάλι μια νέα ακμή ως προνομιακός τουριστικός προορισμός-αφού η φύση σήμερα γενναιόδωρα του προσφέρει ότι η ιστορία του στέρησε στο παρελθόν.
 • Δήμος όμως δεν είναι μόνο το Νεστόριο, είναι το Κρανοχώρι με τα φημισμένα φασόλια του, η  Πτελέα με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, η Αγία Άννα που βρίσκεται χτισμένη δίπλα στο Βυζαντινό Μοναστήρι της Τσούκας, η Κοτύλη που ¨χάνεται¨ μέσα στο πανέμορφο δάσος σε υψόμετρο 1500 μέτρων, η Κυψέλη με την καταπληκτική θέα, τα πέτρινα σπίτια και τα λιθόσρωτα, το πανέμορφο και παραδοσιακό Πεύκο που αποτελεί την φυσική πύλη του Γράμμου αλλά και το Λειβαδοτόπι, το Γιαννοχώρι, το Μονόπυλο και την Σλήμνιτσα (Τρίλοφος) που είναι τα κλασικά Γραμμοχώρια χτισμένα δίπλα στον Αλιάκμονα. Τέλος Δήμος είναι ο μικρός οικισμός των Στενών αλλά και οι όμορφες περιοχές του Γλυκονερίου,της Περιστέρας και της Τσούκας που κάποτε έσφυζαν από ζωή και σήμερα αγωνιούν για την ανασυγκρότησή τους.
 • Ο Γράμμος ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες, όλες τις ανησυχίες και όλες τις φιλοδοξίες

 

Αυτών που θέλουν:

 • Να θαυμάσουν το μεγάλο και εκπληκτικό φαράγγι του Αλιάκμονα, με την υπέροχη βλάστηση και τους εκπληκτικούς μαιάνδρους και να δούνε τις πηγές του ποταμού στις ψηλότερες πλαγιές του Γράμμου.
 • Να κατακτήσουν τις ψηλότερες κορυφές του Κιάφα(2.393μ.) και του Περήφανου(2.440μ.) .
 • Να κατέβουν με κανό-καγιάκ ήRafting τον Αλιάκμονα.
 • Να απολαύσουν τα υπέροχα χρώματα του δάσους το φθινόπωρο.
 • Να δούνε τις εντυπωσιακές χαράδρες, τα αλπικά δάση, τα άφθονα επιφανειακά νερά, την σπάνια χλωρίδα και πανίδα.
 • Να επισκεφτούν την περιοχή «Μπαρούγκα » που έχει ανακηρυχθεί μνημείο της φύσης καθώς και τις υπέροχες λίμνες Γκιστόβα (2.400μ.) και Αρρένες (2.192μ.) στις οποίες ζουν σπάνια αμφίβια είδη Αλπικού Τρίτωνα.
 • Να «συναντήσουν» ενδεχομένως τυχαία στην περιήγηση με το Jeep, την καφετιά αρκούδα, τον λύκο, την αγριόγατα, το αγριογούρουνο, το ζαρκάδι και το αγριοκάτσικο του Γράμμου.
 • Να επισκεφτούν το ανενεργό Μοναστήρι της Τσούκας, του 1.200  μ.Χ., που είναι χτισμένο σ’ έναν τεράστιο βράχο σε ύψος 150μ.από έναν καταρράκτη ενός παραποτάμου του Αλιάκμονα και μοιάζει με το μετεωρικό τοπίο, καθώς και τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Ζαχαρία μέσα στο δάσος.
 • Να βρεθούν στο φυλάκιο «χελώνα» στο οποίο έπεσαν οι πρώτες οβίδες του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940, αλλά και στο ορεινό χειρουργείο των ανταρτών του εμφυλίου.
Στον Δήμο μας κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου γίνεται η μεγαλύτερη μουσική εκδήλωση της χώρας, το River Party, και στήνεται η μεγαλύτερη κατασκήνωση νέων για μια ολόκληρη εβδομάδα.
Αξίζει λοιπόν να επισκεφτεί κανείς τον Δήμο Νεστορίου γιατί αποτελεί πραγματικά τον παράδεισο του ορεινού και εναλλακτικού τουρισμού.
Εδώ μπορεί κανείς να κυνηγήσει(όταν επιτρέπεται), να κάνει ορειβασία στο δύσκολο ανάγλυφο και πεζοπορία στα υπέροχα μονοπάτια, να δει τα μνημεία της φύσης, να αγοράσει παραδοσιακά προϊόντα όπως φασόλια Κρανοχωρίου και Τσάι Γράμμου αλλά και Χειροποίητα χαλιά από την Σχολή Ταπητουργίας Νεστορίου.
Μπορεί να μείνει στους περιποιημένους ξενώνες με τις πολύ καλές υπηρεσίες.
Από την φιλοξενία, την συμπεριφορά των κατοίκων, την ομορφιά της φύσης και την περιπέτεια σίγουρα θα φύγει γοητευμένος.

                                                                                                  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
Χρήστος ΓκοσλιόπουλοςΕίσοδος Χρήστη
Ανάκτηση Κωδικού
Δεν έχετε λογαριασμό;
Εγγραφή
Εκδηλώσεις
« < Μάιος 2018 > »
Δ T Τ Π Π Σ Κ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
sedl_gr_quadri.jpg
Δραστηριότητες
MyVisitPlanner